Cel mai inovativ restaurant din lume se afla in Shanghai
Aflat într-un vechi cartier din Shanghai, Ultraviolet este considerat de departe unul dintre cele mai inovative restaurante din lume.
Conceptul vestic de high cuisine este redefinit într-o atmosferă high-tech, scriu jurnalistii de la CNN.com. Ultraviolet este creatie a chef-ului Paul Pairet, câştigătorul „Chef’s Choice Award”, în cadrul competiţiei „Cele mai bune 50 de restaurante din Asia – 2016”.
Oaspeţii sunt aduşi la masă cu un autobuz special, iar experienţa Ultraviolet începe chiar din timpul acestei călătorii. Pairet s-a gândit la toate posibilităţile pentru a-şi surprinde clienţii. Pretul este pe masura: intrarea costa aproape 1000 de dolari. Restaurantul este decorat cu ecrane video, lumini speciale, sisteme audio, emiţătoare de arome, iar meniul este unul cu totul special. Foie gras în formă de ţigaretă, servit pe o scrumieră, de exemplu.
Fiecare meniu este schiţat şi supravegheat în detaliu de către Pairet. O echipă numeroasă de chefi şi producători se ocupă de preparate culinare, sunet, arome, lumini şi proiecţii video.
Masa este gândită ca un program tv live, cu preparate şi arome semnalate în cadrul unui meniu epic gândit să angajeze toate cele cinci simţuri Camera se transformă în timpul cinei, adoptând diverse teme si background-uri.
Născut şi format în Franţa, Pairet a venit la Shanghai în 2005 pentru a lansa în cele din urmă Ultraviolet în 2012.
„Am ales Shanghai pentru că ingredientele existau deja: puterea şi energia Shanghai-ului, curiozitatea şi deschiderea pentru bucătăria vestică”, spune Pairet. „Toate acestea sunt foarte importante, mai ales pentru conceptul avant-garde”.