Travel

Insula Bali a lăsat să intre primii turişti străini după anularea carantinei obligatorii


Insula indoneziană Bali a primit luni primii săi turişti străini după relaxarea măsurilor anti-COVID-19, care nu mai prevăd plasarea obligatorie în carantină la sosire, în cadrul unei acţiuni mai ample de eliminare a restricţiilor antiepidemice în această ţară din Sud-Estul Asiei după scăderea numărului de infectări, informează Reuters.

Cunoscută pentru templele, cascadele, plajele potrivite pentru surfing şi cluburile sale de noapte, insula Bali a atras 6,2 milioane de turişti străini în 2019, anul care a precedat declanşarea pandemiei de COVID-19. De atunci, doar un număr foarte mic de vizitatori au revenit pe insula indoneziană după ce autorităţile din Bali au deschis graniţele pentru turiştii străini în octombrie 2021, descurajaţi de obligativitatea privind plasarea lor în carantină la sosire şi de alte restricţii antiepidemice.

În virtutea dispoziţiilor adoptate în cadrul unui program-pilot, turiştii vaccinaţi cu schemă completă împotriva noului coronavirus pot de acum să evite carantina obligatorie de trei zile, dar vor trebui totuşi să rămână pe insula indoneziană cel puţin patru zile.

Potrivit Bloomberg, vizitatorii din 23 de țări, inclusiv SUA, Regatul Unit și Australia, pot obține o viză la sosire, atâta timp cât sunt complet vaccinați și sunt testați negativ pentru Covid-19 înainte de plecare, a declarat guvernatorul Bali Wayan Koster. Ei vor fi testați din nou la sosirea pe insulă, cei pozitivi la virus fiind nevoiți să se izoleze într-un hotel sau spital până la efectuarea unui nou test cea de a treia zi.

De asemenea, turiștii trebuie să aibă asigurare de sănătate cu acoperire Covid-19.

Cea mai mare economie din Asia de Sud-Est reduce treptat restricțiile, urmând ca alte țări din regiune să se pregătească să trăiască cu coronavirus, chiar dacă infecțiile continuă să se răspândească la nivel național. Indonezia își accelerează campania de vaccinare prin reducerea decalajului dintre a doua doză și o doză de rapel la trei luni, față de șase.

„Cred că este o măsură bună pentru insulă”, a declarat Jesse Rayman, un turist olandez de 22 de ani care a sosit luni pe aeroportul din Bali. „Sper că toată lumea va putea să călătorească în siguranţă în viitor şi că noul coronavirus nu va mai fi o problemă aşa de mare”, a adăugat el.

Cele 23 de țări acceptate sunt:

1. Australia

2. Brunei

3. Darussalam

4. Cambodgia

5. Canada

6. Anglia

7. Franţa

8. Germania

9. Italia

10. Japonia

11. Laos

12. Malaezia

13. Myanmar

14. Noua Zeelandă

15. Qatar

16. Singapore

17. Coreea de Sud

18. Tailanda

19. Olanda

20. Filipine

21. Curcan

22. Emiratele Arabe Unite

22. S.U.A.

23. Vietnam

Direcția Generală pentru Imigrare, Ministerul Dreptului și Drepturilor Omului, a declarat că VOA pentru Turism Special poate fi obținut de străini doar dacă aceștia intră în Indonezia prin punctul de control pentru imigrație de la Aeroportul Internațional I Gusti Ngurah Rai, Bali.

Cu toate acestea, deținătorilor acestei vize li se va permite să părăsească Indonezia prin alte puncte de control, în afară de Bali.

Următoarele cerințe se aplică pentru intrare prin VOA de turism special, care trebuie prezentate la ghișeul de imigrare:

– Un pașaport valabil cel puțin șase luni,

– Un bilet dus-întors sau un bilet de tranzit pentru a continua călătoria în altă țară și

– Alte documente relevante cerute de grupul operativ COVID-19, inclusiv rezultatele testelor RT-PCR, certificate de vaccinare COVID-19 și dovada plăților de cazare/hotel.

Se va aplica un tarif fără venituri fiscale (PNBP) de 500.000 IDR.

„Permisele de ședere care provin din VOA Special Tours sunt permise de ședere de vizită (ITK), care se acordă pentru o perioadă de maximum 30 de zile și pot fi prelungite maximum o dată. Prelungirea ITK se acordă pentru o perioadă de 30 de zile. și se efectuează la biroul de imigrare în funcție de zona în care străinul locuiește în Indonezia. Un permis de ședere de vizită de la Special Tourism VOA nu poate fi transferat”, a declarat Achmad Nur Saleh, subcoordonator de relații publice al Direcției Generale de Imigrare.

El a adăugat că străinii care nu utilizează Special Tourism VOA în conformitate cu intenția și scopul de a oferi facilitățile relevante vor fi supuși sancțiunilor de imigrare. De asemenea, dacă se dovedește că aceștia au încălcat protocoalele de sănătate și au perturbat ordinea publică, vor fi sancționați în conformitate cu legile și reglementările aplicabile.

Întrucât turismul reprezintă până la 50% din economia din Bali, directorii multor companii de pe insula indoneziană aşteptau cu disperare revenirea turiştilor, mai ales că ţările învecinate au adoptat mult mai repede astfel de măsuri.

Thailanda şi Filipine au implementat deja programe similare bazate pe anularea obligativităţii privind plasarea în carantină a turiştilor străini.

Luhut Pandjaitan, ministrul indonezian care coordonează campania de combatere a pandemiei de COVID-19 în insulele Java şi Bali, a declarat luni într-o conferinţă de presă că dacă programul din Bali va funcţiona adecvat, atunci toţi vizitatorii străini care vor veni în Indonezia nu vor mai fi obligaţi să intre în carantină începând de la 1 aprilie sau chiar mai devreme de această dată.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *