Technology

Inteligența artificială, aliatul caselor de lux


Făcând posibilă monitorizarea întregului lanț de produse, de la campaniile de cadouri până la lansarea în magazin, tehnologiile derivate de inteligență artificială se dovedesc a fi instrumente valoroase în gestionarea activităților mărcilor și caselor premium.

Rezistent mult timp la inteligența artificială, sectorul de lux a ajuns să găsească multe avantaje în această tehnologie, în primul rând un binevenit ajutor de decizie la lansarea (sau relansarea) colecțiilor.

Ultimul exemplu? Revenirea răsunătoare a genților emblematice ale anilor 2000, precum modelul Saddle de la Dior sau geanta Edith de la Chloé. Reveniri care nu se datorează doar flerului echipelor de marketing, ci și utilizării înțeleapte a datelor.

„Când am început să sprijinim casele de lux, am fost surprinși să vedem cât de puține date aveau în afara rețelei lor de vânzări pentru a-și gestiona afacerea”, explică Tony Pinville, CEO și co-fondator al Heuritech.

„Totuși, monitorizarea unui produs este interesantă din mai multe puncte de vedere: îți permite să știi cine îl poartă, volumul de schimburi pe care le generează pe rețelele de socializare și să detectezi rapid un apetit al comunităților”, potrivit Pinville .

Aceste soluții de perspectivă analizează activitatea rețelelor sociale în timp real pentru a identifica începuturile tendințelor viitoare.

Puterea lor? Fiind capabil să analizeze milioane de imagini – fie că este vorba de o geantă de mână, adidași sau chiar o culoare – în funcție de cererea clientului. „Peste 80% din hashtag-urile introduse sub o fotografie nu corespund produsului evidenţiat.

Există o decorelare totală între imagine şi text, ceea ce face esenţială analiza conţinutului imaginii” subliniază Tony Pinville.

Capacitatea de predicție a inteligenței artificiale are potențialul de a ghida mărcile de-a lungul lanțului valoric al produselor lor.

În amonte, pentru a testa piața, a defini un plan de colectare și a-l ajusta în funcție de specificul fiecărei piețe, precum și în faza de retail pentru a plasa produsul potrivit la momentul potrivit.

„Celălalt avantaj al acestei abordări bazate pe date este de a sprijini mărcile de lux în gestionarea producției, fiind cât mai aproape de așteptările consumatorilor”, precizează Tony Pinville.

Când știm că în fiecare an peste 300 de miliarde de dolari de îmbrăcăminte sunt contabilizate în mărcile nevândute, este timpul să mutăm liniile.

Contrar a ceea ce s-ar putea crede, utilizarea datelor nu este în detrimentul creativității, ci dimpotrivă.

„Eliberează timp creativ, oferind potențial produselor care sunt în afara drumurilor bătute, ale căror probabilități de succes pot fi testate înainte de lansare” , analizează Tony Pinville.

Concentrate anterior pe produse noi, datele integrează din ce în ce mai mult piața second-hand pentru a urmări evoluțiile și a monitoriza prețurile.

„O creștere bruscă face posibilă detectarea unei tendințe, în timp ce o creștere durabilă a cantităților disponibile dintr-o pungă anunță saturație” , explică el.

Și, de asemenea, funcționează pentru a cunoaște punctele forte și punctele slabe ale concurenței.„Cu cât brandurile își stăpânesc mai mult datele de vânzări, și cele generate pe web și rețelele de socializare, cu atât vor putea lansa colecții care să-și găsească publicul, cu cantități calculate cât mai exact posibil” conchide Tony Pinville.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *