Mehmet Nuri Ersoy, Ministrul Culturii și Turismului al Turciei a menționat: „Suntem fericiți că după Istanbul, vin în prim-plan Izmir și Bodrum cu titulatura de „gastro orașe”. Vom putea prezenta lumii bogăția culturii noastre culinare, care deține o componentă de sustenabilitate la bază, grație bucătarilor noștri talentați care îmbină cele mai calitative produse ale regiunii printr-o abordare personală. Vizitatorii care urmează să sosească la Izmir și Bodrum pentru a gusta aceste delicatese vor fi surprinși de apele turcoaz ale Mării Egee, de patrimonial nostru istoric, de calitatea facilităților și de posibilități nelimitate atunci când vine vorba de turism. Suntem încântați de aceste două noi completări care indică foarte bine potențialul în creștere al scenei culinare turcești și credem cu tărie că multe alte orașe vor fi adăugate în următorii ani.”
Ghidul Michelin de la Istanbul a fost lansat pentru prima data în 2022 întrucât metropola a demonstrat că are potențial gastronomic și oferă o diversitate culinară. Aici au fost recomandate 53 de restaurante dintre care 5 cu stele Michelin (un restaurant cu două stele Michelin** și patru restaurante cu o singură stea Michelin*). Un singur restaurant cu o stea verde Michelin și 10 restaurante de tip Bib Gourmand, certificare ce aparține Ghidului Michelin și care atestă un restaurant bun care oferă preparate rafinate la un preț accesibil. Ghidul Michelin de la Istanbul a evidențiat o varietate de mâncăruri de sezon și de specialitate și a scos în evidență diferite restaurante, de la cele de tip bistro și de lux la cele tradiționale.
Așa cum este cazul în toate destinațiile pe care le acoperă, Ghidul Michelin evidențiază scena culinară din Izmir și Bodrum și recomandă cele mai bune restaurante pe baza metodologiei istorice și universale a Ghidului Michelin. Desfășurat de echipa sa de inspectori anonimi și independenți, toți foști profesioniști ai industriei și în prezent angajați cu normă întreagă ai Grupului Michelin, atât metodologia cât și ghidul în sine, se concentrează doar pe calitatea hranei produse evaluate după 5 criterii:
– Calitatea ingredientelor;
– Măiestria tehnicii prin care sunt gătite aceste preparate;
– Armonia dintre arome;
– Personalitatea bucătarului șef care își lasă amprenta pe fiecare preparat;
– Consistența pe care o are restaurantul atât în timp, cât și în întregul său meniu pe care îl oferă.
Selecția completă de restaurante a ghidului Michelin de la Istanbul, Izmir și Bodrum 2024 va fi dezvăluită pe data de 9 noiembrie 2023 în cadrul unei ceremonii organizată de Ghidul Michelin și va avea loc la Istanbul. Selecția va fi disponibilă pe site-ul Ghidului Michelin precum și pe aplicația mobilă gratuită pentru iOS și Android.
Michelin, principala companie de mobilitate, este dedicată îmbunătățirii durabile a mobilității clienților săi; proiectarea și distribuirea celor mai potrivite anvelope, servicii și soluții pentru nevoile clienților săi; furnizarea de servicii digitale, hărți și ghiduri pentru a ajuta la îmbogățirea călătoriilor și a călătoriilor și pentru a le face experiențe unice; și dezvoltarea de materiale de înaltă tehnologie care deservesc o varietate de industrii. Cu sediul central în Clermont-Ferrand, Franța, Michelin este prezent în 175 de țări, are 132.200 de angajați și operează 67 de unități de producție de anvelope care împreună au produs aproximativ 167 de milioane de anvelope în 2022. . (www.michelin.com). |