Piata buncarelor de lux, o afacere tot mai infloritoare in Europa
Anteprenorul californian Vivos dezvaluie existenta unui buncar in valoare de 1 miliard de dolari unde milionarii lumii ar putea sa se adaposteasca in eventualitatea unei apocalipse.
Odata cu proliferarea atacurilor teroriste, frica creste si in randul francezilor care sunt din ce in ce mai interesati de piata buncarelor de lux, astfel ca cererea pentru aceste adaposturi premium a crescut cu 800%, in decembrie 2015 inregistrandu-se 500.000 de cereri.
Aceasta piata imobiliara aparte este deja foarte bine dezvoltata in Statele Unite ale Americii si tinde sa ia amploare si in Europa.
Vivos a cumparat un adapost subteran contruit in timpul razboiului rece de catre armata sovietica. Acesta are 25.000 mp si a costat 200 milioane de dolari, Vivos investind inca 1 miliard de dolari pentru a-l transforma intr-o fortareata de lux.
Europe One este localizat in Rothenstein Germania, fiind gandit ca un complex de supravietuire, asigurand in acelasi timp un lux demn de un mega-iacht. Are piscine, cinematografe, sali de sport, restaurante, apartamente personalizate. Este construit sa reziste la explozii nucleare, agenti chimici, cutremure, tsunami sau orice alt dezastru posibil.
Compania s-a gandit de asemenea la toate aspectele necesare supravietuirii astfel incat buncarul va fi dotat si cu dusuri de decontaminare si o banca de ADN pentru a putea repopula planeta.
Conceptul a atras deja 50.000 de familii care si-au rezervat un loc intr-una dintre luxoasele fortarete. In Statele Unite pretul pentru un loc intr-un buncar pleaca de la 35.000 de dolari pentru un adult si 25.000 de dolari pentru un copil. Preturile pentru un loc in fortareata din Europa nu au fost facute publice deocamdata.
Un apartament privat poate fi personalizat de ocupantii sai dupa propriile preferinte, acestia putand opta sa adauge o piscina, un cinematograf sau o baie de lux. Clientii au acces la o zona de spital, mai multe restaurante si o brutarie. Alte facilitati incluse in spatiul comun sunt: caile de acces, o pivnita de vinuri, camere de rugaciune, sali de clasa si un centru de detentie.
Familiile vor plati o suma de baza pentru apartamentele lor si o cota parte din costurile de gestionare si costurile cu personalul.
Chiar daca pretul este unul extrem de piperat, compania Vivos isi asigura clienti ca aceste buncare le vor salva viata in cazul in care se va produce o catastrofa.
In eventualitatea existentei unui pericol iminent, famiile vor zbura catre cele mai apropiate aeroporturi de unde vor fi preluate de catre elicopterele Vivos pentru a fi transportate la Europe One.
Europe One este deja in stare functionala si face parte dintr-o ampla retea de adaposturi de supravietuire subterane care includ si buncare de clasa „economy”.
[supsystic-gallery id=’17’ position=’center’]