Toronto, primul oraş din Canada înclus în Ghidul Michelin
Ghidul MICHELIN și Toronto au dezvăluit o extindere a Ghidului MICHELIN, odată cu anunțarea Ghidului MICHELIN Toronto, devenind prima destinație canadiană pentru selecție.
În Toronto începe un nou capitol, care înseamnă mese globale și cafenele fermecătoare, precum și experiențe culinare de lux. Este un oraș în care bucătarii de top doresc să-și stabilească o prezență și în care bucătarii în curs de dezvoltare își cultivă talentul culinar – ambele bazându-se pe ingrediente produse local unice în Ontario, potrivit Michelin.
Ediția inaugurală a Ghidului MICHELIN Toronto va fi anunțată în toamna anului 2022, cu o selecție de restaurante.
Inspectorii pot acorda Stele MICHELIN – Una, Două sau Trei – bucătăriei de neegalat. De asemenea, acordă evaluări Bib Gourmand restaurantelor care oferă mâncăruri de mare calitate la prețuri bune și acordă Steaua Verde MICHELIN restaurantelor implicate în gastronomie durabilă.
Migăloși în păstrarea confidențialității și pentru a putea prezenta în toamnă o selecție completă și independentă, inspectorii Ghidului MICHELIN și-au început deja vizitele pe teren.
Ei vor continua să viziteze restaurantele din Toronto în următoarele câteva luni. Ca întotdeauna, ei fac rezervări pentru mese în mod anonim și își plătesc toate mesele pentru a se asigura că sunt tratați la fel ca orice alt client.
„Pentru prima dată în istoria sa, Ghidul MICHELIN aterizează în Canada, iar inspectorii noștri sunt încântați să experimenteze peisajul culinar impresionant din Toronto ”, a declarat Gwendal Poullennec, director internațional al Ghidurilor MICHELIN.
„ Scena culinară din Toronto este la fel de diversă ca și orașul în sine, iar un Ghid MICHELIN din Toronto este modalitatea perfectă de a sărbători comunitatea noastră culinară ”, a declarat Scott Beck, Președinte și CEO al Destination Toronto.
Ghidul MICHELIN monitorizează constant evoluția destinațiilor culinare din întreaga lume și lucrează în mod regulat cu agențiile de turism. Procesul de selecție al Ghidului MICHELIN rămâne complet independent. Fiecare expansiune într-o nouă destinație este condusă de talentul bucătarilor locali, care își aduc scena culinară la un nivel înalt de calitate prin pasiunea și priceperea lor.
Selecția viitoare a Ghidului MICHELIN Toronto se va face urmând metodologia istorică Michelin, bazată pe 5 criterii universale, pentru a asigura echitatea selecției fiecărei destinații.
Noile selecții de restaurante se vor alătura selecției Michelin de hoteluri extraordinare din Toronto, organizată de Tablet Hotels , experții în hoteluri din Ghidul MICHELIN.